Modernizacja kompleksów sportowych " Moje Boisko- Orlik 2012- Edycja 2024"

• Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

Modernizacja kompleksów sportowych ,,Moje Boisko – Orlik 2012” w Aleksandrowie

Informacja o dofinansowaniu

20 stycznia 2025 r. Gmina Aleksandrów podpisała umowę ze Skarbem Państwa – Ministrem Sportu i Turystyki o dofinansowanie projektu „Modernizacja kompleksów sportowych „Moje Boisko – Orlik 2012” w Aleksandrowie 104 i w Aleksandrowie 554”.

Numer projektu/umowy: 2025/0009/1091/SubA/DIS/MKSO/24

Nazwa Programu: Program Modernizacji Kompleksów Sportowych „Moje Boisko – Orlik 2012” – Edycja 2024

Instytucja finansująca: Ministerstwo Sportu i Turystyki – Fundusz Rozwoju Kultury Fizycznej

Wartość projektu: 1 393 904,00 zł

Kwota dofinansowania: 970 000,00 zł

Wkład własny: 423 904,00 zł

Cel projektu

Celem projektu jest modernizacja kompleksów sportowych w Gminie Aleksandrów, która przyczyni się do poprawy jakości infrastruktury sportowej, zwiększenia dostępności do nowoczesnych obiektów sportowych oraz podniesienia standardu bezpieczeństwa i funkcjonalności obiektów.

Zakres projektu

Zakres prac obejmuje:

-  kompleks sportowy Aleksandrów 104: wymiana nawierzchni ze sztucznej trawy na boisku do piłki nożnej, wymiana ogrodzenia, naprawa nawierzchni poliuretanowej na boisku wielofunkcyjnym, wymiana opraw oświetleniowych na lampy ledowe, przebudowa wypełnienia żwirowego wzdłuż ogrodzenia,  zagospodarowanie terenu.

-  kompleks sportowy Aleksandrów 554: wymiana nawierzchni ze sztucznej trawy na boisku do piłki nożnej, wymiana ogrodzenia, naprawa nawierzchni poliuretanowej na boisku wielofunkcyjnym, wymiana opraw oświetleniowych na lampy ledowe, przebudowa wypełnienia żwirowego wzdłuż ogrodzenia, zagospodarowanie terenu.

Termin realizacji

Planowana data zakończenia projektu to 31 października 2025 r.

Rozwiń Metryka

Podmiot udostępniający informację:
Data utworzenia:
Data publikacji:
Osoba sporządzająca dokument:
Osoba wprowadzająca dokument:
Liczba odwiedzin: